Waar celzouten kopen?

Celzouten kopen doen veel mensen omdat het helpt het lijf te laten helen. Dat hoeft niet alleen ‘normale’ kwaaltjes zijn die iedereen wel eens regelmatig heeft. Maar ook kunnen celzouten van dr Schüssler je prima van dienst zijn bij acute situaties en chronische aandoeningen. Maar waarvoor zou je eigenlijk nog meer celzouten kunnen gebruiken? Welke soorten zijn er voor wanneer? En waar kun je de celzouten kopen?

Waarom celzouten kopen?

Moe, futloos en heb je je wel eens beter in je vel gezeten? Dan kan het zijn dat je een tekort hebt aan natuurlijke minerale zouten, ook wel celzouten genoemd. Mineralen komen in je cellen (vandaar de naam celzouten) voor en zijn belangrijk voor de stofwisseling. Je kunt je voorraad zouten zelf aanvullen met voeding, maar dat gebeurt niet altijd. Een tekort in je mineraalhuishouding kan tegen je gezondheid werken. Om dat te voorkomen kun je gelukkig altijd celzouten bestellen. Celzouten of Schüsslerzouten helpt je om je lijf weer te helen. Dat kan bij dagelijkse kwaaltjes maar ook als je acuut ergens last van krijgt of een chronische aandoening hebt.

Waar kun je celzouten kopen?

Celzouten kopen kan bij je lokale drogisterij of via speciale webshops die celzouten verkopen Naast zouten die je oraal inneemt, zijn er ook diverse verzorgingsproducten voor gezicht en huid te verkrijgbaar. Hierin zijn ook die specifieke zouten verwerkt. Ook deze verzorgingsproducten zijn te koop bij de (online) drogisterij gespecialiseerd in celzouten van dr Schüssler.

33 Schüsslerzouten

Er zijn in totaal 33 Schüsslerzouten bekend. Zo zijn ze ook genummerd. We lichten er 3 toe:

  • Ferrum phosphoricum
  • Calcium phosphoricum
  • Calcium fluoratum

Ferrum phosphoricum

Ferrum phosphoricumhelpt je als je een licht tot ernstig gebrek aan ijzer hebt en je immuunsysteem verzwakt is. Tevens is het een belangrijke celzout voor het zuurstoftransport door het bloed. Het helpt je bij ontstekingen, vermoeidheid, bloedarmoede en uitputting. Maar ook als je mentaal vermoeid bent en je je futloos voelt is de Ferrum phosphoricum een goede celzout om te bestellen.

Calcium phosphoricum

Calcium phosphoricum is het hoofdbestanddeel van je botten. En dus erg belangrijk voor de opbouw van je botten en beenderen, en voor als je continue je handen, polsen of je nek belast. Bijvoorbeeld voor je werk. Daarbij is de calcium phosphoricum ook een belangrijke celzout voor de ondersteuning bij gevoelige, vermoeide of vastzittende spieren.

Calcium fluoratum

Calcium fluoratum is goed voor het bindweefsel van je huid, voor het tandglazuur en houdt het je bloedvaten elastisch. Dat elastische uit zich ook in de rest van je lichaam. Je voelt je lichamelijk en geestelijk flexibel. Het geeft je incasseringsvermogen en zorgt goed voor je spieren. Let er wel op dat deze celzout langzaam werkt en daarom moet je het ook langdurig gebruiken.

Celzouten kopen? Vraag eerst uw medische professional

Celzouten zijn puur uit zelfzorg. Gebruikt u medicatie of heeft u aanzienlijke medische klachten? Roep dan eerst een medische professional erbij voor advies. Het gebruik van de zouten is niet geheel zonder bijwerkingen. Zeker wanneer u de zouten gebruikt op alcoholbasis. Daar waar je celzouten kunt kopen kun je ook altijd even advies vragen als je daar behoefte aan hebt.

Leave a Reply