Voor en nadelen van hormoonbalansdieet

Het hormoonbalansdieet kent een aantal belangrijke voordelen, maar daarentegen ook de nodige nadelen. Hieronder zullen we nader toelichten welke voor en nadelen we kunnen onderscheiden.

Voordelen van het hormoonbalansdieet

  • Bij het hormoonbalansdieet is het belangrijker om te letten op de voeding die u binnenkrijgt. Dit is zelfs belangrijker dan de hoeveelheid die u eet of drinkt. Het is dus, in tegenstelling tot vele andere dieet, niet nodig om alle calorieën steeds weer te tellen.
  • Het hormoonbalansdieet stimuleert het consumeren van biologische producten. Deze biologische groenten en fruit worden gekweekt zonder dat er gebruik wordt gemaakt van chemische middelen.
  • Naast voeding spelen binnen het hormoonbalansdieet ook andere factoren een belangrijke rol voor het hormonaal evenwicht. Denk bijvoorbeeld aan stress en te weinig beweging. Dit kunt u eenvoudig beïnvloeden, voor een succesvol dieetplan.
  • Binnen het hormoonbalansdieet wordt er onderscheid in verschillen vetsoorten, zoals bijvoorbeeld transvetten en omega-3 vetzuren. Omega 3 vetzuren mogen volop worden gegeten, terwijl transvetten vermeden moeten worden.

Nadelen van het hormoonbalansdieet

  • Doordat melkproducten tijdens het hormoonbalansdieet niet geconsumeerd mogen worden, kan er een tekort aan calcium ontstaan.
  • Om de schildklier te stimuleren is het belangrijk om voeding te consumeren dat rijk aan jodium is. Een bepaalde groep mensen kan daardoor het hormoonbalansdieet niet goed volgen, aangezien zij juist behoefte hebben aan minder jodium. Denk bijvoorbeeld aan zwangere vrouwen en kinderen.
  • In de recepten bij het hormoonbalansdieet wordt er veel gebruik gemaakt van zout. Een grote zoutinname kan er echter voor zorgen dat bloedvaten beschadigd raken.Daarnaast kan een grote zoutinname er voor zorgen dat er een hoge bloeddruk ontstaat.