Vette vis is goed voor de hersenen

Visvetzuren zijn bijzonder belangrijk voor een goede gezondheid. Het is niet voor niets dat het advies luidt minstens twee keer per week vette vis te consumeren. De hersenen hebben er veel baat bij als mensen vette vis eten of visolie tabletten innemen. Het gaat dan vooral om de vetzuren omega-3 en omega-6. Het grootste gedeelte van de hersenen bestaat uit DHA (een van de omega-3 vetzuren). Zeker voor kinderen is het ook belangrijk voor onder andere goede leerprestaties dat zij voldoende visolie binnen krijgen.

Hart- en bloedvaten hebben vette vis nodig

Het hart is een ontzettend belangrijk orgaan en daarom is het zeker van belang om te zorgen voor goede voedingsstoffen. Omega-3 vetzuren laten het goede cholesterol HDL stijgen en tegelijkertijd wordt het LDL, het slechte cholesterol, verlaagt. Een belangrijke reden om dagelijks een visolie tablet te gebruiken.

Vetzuren zijn gunstig voor de hormoonhuishouding

Visolie pastilles bevatten onder andere EPA. Dit vetzuur speelt een belangrijke rol wanneer het gaat om de hormoonhuishouding. Vrouwen die frequent gebruik maken van visolie capsules hebben minder last van hormoonschommelingen tijdens de menstruatie en de overgang. Een regelmatig gebruik van een visolie capsule is ook positief tijdens een zwangerschap.

Meervoudig onverzadigde omega 3 vetzuren zijn noodzakelijk

Omdat essentiële vetzuren zoals DHA en EPA niet door het lichaam zelf worden aangemaakt en deze toch onmisbaar zijn voor een goede gezondheid, is een gevarieerd en goed voedingspatroon van groot belang. Voor de meeste mensen is het vrijwel onmogelijk om voldoende vette vis op het menu te zetten. Een goede oplossing is daarom het innemen van visolie pastilles. In de meeste gevallen is het voldoende om 1 of 2 capsules per dag te slikken.

Visolie capsule bij Byfit

Er is een uitgebreid assortiment aanwezig wanneer u op zoek bent naar een aanvulling van uw maaltijden met visolie. Visolie pastilles met een grote hoeveelheid visolie vindt u bij Byfit.

Leave a Reply