Het hormoonbalansdieet en de zorgverzekering

Het hormoonbalansdieet is meer dan een dieet. Het gaat hier namelijk niet alleen om hoeveel je eet maar ook om wat je eet. Uit diverse onderzoeken blijkt dat strenge diëten voor veel mensen niet of nauwelijks werken. Over het algemeen gezien vallen mensen na verloop van tijd terug in het oude eetpatroon. Het hormoonbalansdieet is geen zogenaamd crashdieet maar een gezonde manier van leven in combinatie met do’s en don’ts. Eigenlijk is het niets anders dan jezelf in stapjes een gezonder levenspatroon aan te meten.

Hormonen in evenwicht

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft dit dieet te maken met je hormonen. Omdat hormonen voor alle organen belangrijke functies hebben, zijn ze erg belangrijk voor je. Ze zorgen er voor dat je lichaam goed functioneert. Het hormoonbalansdieet stelt dat als je hormonen uit evenwicht zijn dit je gewicht kan beïnvloeden. Hormonen bepalen namelijk hoe en waar vetten worden opgeslagen in je lichaam. Met voeding kunt je het niveau van je hormonen beïnvloeden en in evenwicht krijgen.

Een aantal tips om je te helpen bij het hormoonbalansdieet:

  • Eet zo weinig mogelijk suikers en snelle koolhydraten
  • Kies voor verse producten en neem zo weinig mogelijk E-nummers
  • Beperk de inname van tarwe en zuivelproducten

De vergoeding van de zorgverzekering

Als je wilt afvallen en je kunt wel wat hulp gebruiken, kun je een diëtist inschakelen. In sommige gevallen wordt dit vergoed voor de ziektekostenverzekering. Vanuit de basiszorgverzekering heb je recht op 3 uur voedingsadvies voor een diëtist. Het maakt niet uit bij welke zorgverzekeraar je zit want bij elke zorgverzekeraar is de basisverzekering hetzelfde. Als je hiervoor in aanmerking wilt komen, heb je wel een verwijzig van de dokter nodig. Daarnaast moet je opletten of jouw zorgverzekering een contract heeft met de diëtist die jou gaat helpen.

Comments are closed.