Afvallen en voorgoed kilo’s verliezen

Een groot deel van de mensen dat wil afvallen verliest in eerste instantie kilo’s maar later komt het vaak weer terug. Gewicht verliezen en afvallen is niet makkelijk. Gewicht verliezen is moeilijk maar het eraf houden is nog moeilijker. Slecht één op de vijf personen krijgt het voor elkaar. Waarom lukt het maar zo weinig mensen om voorgoed de kilo’s te verliezen? Wat is het geheim?

Eetgewoontes

De eetgewoontes maken het grote verschil. Uit onderzoeken blijkt dat het grootste verschil gemaakt wordt met eetgewoontes en niet met sporten. Je kunt dus afvallen met shakes en niet sporten om af te vallen. Het is niet de beste optie maar het is mogelijk. Het gewicht eraf houden wordt gedaan door niet teveel te eten. Dit betekent dat er niet meer gegeten wordt dan de caloriebehoefte. Dit wordt gedaan door voedingsmiddelen met veel calorieën te vermijden, te letten op portiegroottes en te kiezen voor gezonde producten. Dit kan het makkelijkste gedaan worden door een eetschema te gebruiken waarbij dagelijks aanpassingen gedaan kunnen worden zodat er voldoende variatie is. Het tellen van calorieën helpt veel bij het aanpassen van de eetgewoontes.

Lichaamsbeweging

Veel sporten is niet nodig om het gewicht eraf te houden. Als de lichaamsbeweging wordt gedaan dat voor iedereen wordt aangeraden dan is dit meestal al voldoende. Het wordt aangeraden om minimaal 30 minuten per dag matige lichaamsbeweging te hebben voor 5 dagen per week. Het is niet nodig om iedere dag twee uur in de sportschool intensief te sporten om het gewicht eraf te houden. Lichaamsbeweging zoals stevig wandelen of fietsen is voldoende.

Vooruitgang bijhouden

Een dagboek bijhouden met de vooruitgang heeft veel voordelen. De meeste mensen die erin slagen om op hetzelfde gewicht te blijven of zelfs lager houden de vooruitgang bij. Dit is de vooruitgang van het sporten en de eetgewoontes. Als een persoon noteert wat men eet en doet en ook hoeveel het gewicht is dan wordt men geconfronteerd met de eigen gewoontes waardoor er sneller en effectiever aanpassingen gemaakt kunnen worden. Als er gewicht bijkomt dan is sneller te zien wat de oorzaak is geweest.

Bronnen:
http://www.afvallenshakes.com
http://www.voedingscentrum.nl/nl/ik-wil-afvallen.aspx

Comments are closed.