Afvallen en gezonder leven

Diëten zijn op dit moment razend populair, iedereen wil graag een aantal kilo verliezen en weer gezonder en fitter worden. Afvallen en hormonen worden vaak samen in een zin gebruikt, dit komt doordat je hormonen invloed hebben op verschillende gezondheidsaspecten. Wanneer je hormonen in balans zijn zul je sneller gewicht verliezen, meer energie hebben en ook beter slapen.

Wat is het hormoonbalans dieet?

Het hormoonbalans dieet bestaat uit drie stappen, iedere stap heeft andere kenmerken. Zo vermijd je in de eerste fase verschillende voedingsproducten zoals granen die gluten bevatten, zuivelproducten en peulvruchten mag je nog met mate eten. Het hormoonbalans dieet heeft daarom veel overeenkomsten met het paleo dieet en het koolhydraatarme dieet. In alle drie de diëten worden bewerkte producten vermeden en eet je erg weinig koolhydraten. De koolhydraten die je eet worden uit natuurlijke producten gehaald zoals fruit, dadels of honing bijvoorbeeld. Het enige verschil is dat er in het koolhydraatarme dieet wél zuivel wordt gegeten. Zuivel is helemaal niet slecht voor de mens, tenzij je een lactose allergie hebt, maar die hebben de meeste mensen niet. Toch is het wel belangrijk om zuivel producten met mate te eten en goed op te letten welke variant je koopt. Wanneer je wilt afvallen kun je beter zoveel mogelijk suikers vermijden. Kijk daarom altijd goed op de verpakkingen van producten die je koopt. Op de meeste etiketten staan namelijk verleidelijke teksten, waardoor je denkt gezond bezig te zijn. Wanneer je later dan toch op de ingrediënten lijst kijkt zie je tot je verbazing dat het eerste ingrediënt op de lijst suiker is en dat is natuurlijk niet gezond.

Stap 2 in het hormoonbalans dieet

De tweede stap in het hormoonbalans dieet is het voorzichtig terug brengen van bepaalde voedingsmiddelen. Wanneer je dit stapsgewijs doet kun je er achter komen wat jouw lichaam wel en niet kan verdragen. Vervolgens kun je dan besluiten om bepaalde producten niet meer te eten en andere wel weer toe te voegen in je dagelijkse voedingspatroon.

Stap 3 in het hormoonbalans dieet

De derde en laatste stap binnen het hormoonbalans dieet is het doen van yoga, fitness of andere sportieve activiteiten. Deze stap is belangrijk omdat het voor zo’n lang mogelijke periode gevolgd moet worden. Het is belangrijk dat je voldoende sport en beweegt. Zorg dat dit in je dagelijkse routine wordt opgenomen. Wanneer je een gezond en fit lichaam wilt is dat dé oplossing.

Leave a Reply