Aankomen na stoppen met roken?

En op dieet, én stoppen met roken? De combinatie van deze 2 uitdagingen klinkt vooruitstrevend! Want we weten natuurlijk allemaal dat stoppen met roken juist vaak de eetlust bevordert. Afvallen en stoppen met roken? Op zulke momenten kun je wel wat hulp(middelen) gebruiken.

Stoppen met roken. En dan?

Het is de nachtmerrie van iedere roker; stoppen, om vervolgens 15 kg. aan te komen. De stofwisseling kan veranderen door het abrupt beëindigen van inname van stoffen als nicotine. Dus dan maar niet stoppen? Dat is geen optie; natuurlijk is stoppen met roken prioriteit nummer één. Wil je stoppen met roken, dan kun je denken aan tijdelijke hulpmiddelen.

Alternatieve hulpmiddelen zijn: nicotine-kauwgum, nicotine-pleisters, nicotine e-liquids (dit als substantie voor het roken van een elektrische sigaret). De elektrische sigaret kun je kopen bij de plaatselijke sigarenhandel, maar vooral op internet tref je bijzonder veel keuze.

Zie de hulpmiddelen als een tijdelijke vervanging van de sigaret. Ga niet oneindig door met het roken van een e-sigaret. Blijf niet eveneens niet oneindig nicotine kauwgum kauwen of pleisters plakken; dit schiet dan uiteindelijk zijn doel voorbij. Dergelijke hulpmiddelen helpen je om de verslaving rustig af te bouwen, i.p.v. als substituut voort te zetten.

Leave a Reply